Suverehvidega kiirustada ei tasu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rehvivahetusega on veel aega.
Rehvivahetusega on veel aega. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi tänasest,1. märtsist tohib Eestis sõita suverehvidega, ei soovita maanteeamet rehvivahetusega kiirustada. Muutliku ilma tõttu võib teedel esineda jätkuvalt libedust, mis muudab suverehvidega autosõidu äärmiselt ohtlikuks.

«Talverehvide kohustuslik kasutusaeg – 15. oktoober kuni 1. märts – saab küll läbi, päevased temperatuurid on valdavalt plusspoolel ja suuremad teed lumevabad, kuid rehvivahetusega ei tasu kiirustada. Öösel on külmakraadid ning püsib libeduse oht. Naastrehve võib kasutada 31. märtsini, talviste tee- ja ilmastikuolude korral 30. aprillini. Seega ei tasu veel rehvitöökotta tormata,» selgitas maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

Talverehvide kasutamine Eestis on kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Naastrehvidega sõitmine on lubatud alates 15. oktoobrist 31. märtsini, talviste teeolude korral kuni 30. aprillini. Naastudeta talverehvidega ehk lamellrehvidega tohib sõita aasta läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles