Juhtkiri: Hädavajalik fond

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Märtsis hakkab tööle elatisabifond, mida paljud Eesti inimesed pikisilmi oodanud on. See peaks veidigi leevendama aastaid päevakorral olnud probleemi, et paljud lapsed ei saa sentigi sellest rahast, mille kohus neile alaealistest lahus elavalt vanemalt välja on mõistnud.

Probleemi ulatust näitab fakt, et mullu detsembris oli Eestis 8895 elatisraha võlgnikku. Postimees kirjutas teisipäeval, et kohtutäiturite hinnangul on ligi viiendik elatisvõlgnike peredest sellised, kelle puhul pole olnud võimalik täitemenetluse käigus nelja kuuga nii-öelda rongavanemalt midagi kätte saada. Just selliste perede aitamiseks fond ongi. Kui täituritel õigus on, võib fondilt abi saajate hulk ulatuda enam kui 1700 pereni.

Elatisabi sai hakata taotlema aasta alguses ning kohtutäiturite koja andmeil laekus veebruari lõpuks taotlusi sellele 990. Samas ei kuulu kõik Eesti täiturid kotta, mistõttu võib arv avaldusi olla rohkem. Koja esindaja ja Tallinna kohtutäitur Risto Sepp avaldas Postimehele arvamust, et ilmselt on inimeste teadlikkus võimalusest fondilt abi saada veel väike.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles