Gaasifirma plaanib Valga serva rajada terminali

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jetgas OÜ juhatuse liikme Janek Parkmani sõnul võiks Valka ehitatavat jaama võrrelda nende praeguse Paide LNG jaamaga, mille paarikümne meetri kõrgust vedela gaasi mahutit täidavad tsisternautod.
Jetgas OÜ juhatuse liikme Janek Parkmani sõnul võiks Valka ehitatavat jaama võrrelda nende praeguse Paide LNG jaamaga, mille paarikümne meetri kõrgust vedela gaasi mahutit täidavad tsisternautod. Foto: Erakogu

Gaasifirma soovib hakata Valga tarbijatele LNG ehk veeldatud maagaasi abil pakkuma nii soojusenergiat kui sõidukikütust. Jaam peaks valmima 2020. aastaks.

Balti riikides veeldatud maagaasi impordi ja müügiga tegeleva JetGas OÜ juhatuse liikme Janek Parkmani sõnul on neil kavas LNG-jaam rajada kinnistule Valga Rükkeli tänaval. Kooskõlastuste hankimise ja ehitusega tegeleb nende tellimusel projekteerimisfirma HeatConsult OÜ.

«Jaamal saab olema kaks põhilist otstarvet: varustada maagaasiga Valga tarbijaid ning pakkuda gaaskütust transpordile. Kumbagi suunda täna veel pole,» rääkis Parkman. Kuigi Valgamaal ei sõida veel ka gaasibusse, pole mehel kahtlustki, et varem või hiljem vajadus tekib. «JetGas tahab selleks valmis olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles