Huntide küttimislimiit jäi Eestis täitmata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhus eelmisel nädalal kütitud ning pikalt karja kimbutanud hunt oli vana ning kärntõbine. Jahi tulemusel said vaevast lahti nii vigane loom kui ka loomapidajad.
Muhus eelmisel nädalal kütitud ning pikalt karja kimbutanud hunt oli vana ning kärntõbine. Jahi tulemusel said vaevast lahti nii vigane loom kui ka loomapidajad. Foto: Annely Esko

Möödunud aasta 1. novembrist 28. veebruarini kestnud hundijahil tabasid jahimehed üle Eesti 114 hunti, mis on kolme võrra vähem keskkonnaameti kehtestatud küttimislimiidist.

Kõige enam kütiti hunte Harju- ja Järvamaal, kummaski 17 isendit, järgnes Raplamaa 15ga. Kõigis kolmes maakonnas oli see ühtlasi maksimaalne lubatud küttimismaht. Kõige väiksem limiit, 1 isend, kehtestati Hiiumaale, kus jaanuari alguses kohalikud jahimehed ka selle täitsid.

Valgamaa jahimeestel oli võimalus lasta sel hooajal maakonnas lasta viis hunti, kellest küttida õnnestus neli. Eelmisel jahiaastal kütiti neid Valgamaal kaheksa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles