Töökeskuses saavad erivajadustega inimesed end vajalikuna tunda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terve elu käsitööd teinud Milvi asus töökeskusesse saabumise järel kohe tekikotte ümbristesse pakkima. Naise sõnul meeldib talle oma aega just tööd tehes sisustada. Fotol Milvi (vasakul) ja tegevusjuhendaja Krista Roio.
Terve elu käsitööd teinud Milvi asus töökeskusesse saabumise järel kohe tekikotte ümbristesse pakkima. Naise sõnul meeldib talle oma aega just tööd tehes sisustada. Fotol Milvi (vasakul) ja tegevusjuhendaja Krista Roio. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Mais täitub Tõrva töökeskuse avamisest aasta. Keskusest on saanud erivajadustega inimestele kooskäimise koht, kus nad sisustavad aega töötamise ja suhtlemisega.

Kui töökeskuse avaratesse ja kenadesse ruumidesse sisenesin, olid seal vaid SA Hea Hoog tegevusjuhendajad Tiina Vahtra ja Krista Roio. «Kell on pool kaks ja juba poole tunni pärast täituvad meie ruumid inimestega. Praegu on väike paus: rahvas käib keskuses tööd tegemas enne ja pärast lõunat, kahe tunni kaupa,» selgitas Vahtra kodukorda.

Nii oligi. Juba kümne minuti pärast astusid sisse Tõrva Kodu elanikud Raul, Aino ja Leida. Aino asus koridore koristama ning Leida patju vatiiniga täitma. «Mina ei käi siin ainult raha pärast, vaid ennast vormis hoidmas, sest tahan kunagi ka avatud tööturul endale rakendust leida. Mulle meeldib siin käia: saab tööd teha ja teistega suhelda,» sõnas 34aastane Raul, kes käib keskuses viiel päeval nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles