Otepää kirikuõpetajast sai Elva kaitseliitlaste juht

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Tiirmaa
Marko Tiirmaa Foto: Rein Säinas

Kaitseliidu Tartu maleva Elva malevkonnas leidis veebruaris aset põlvkonnavahetus, kus Elva malevkonna kauaaegne pealik reservkapten Aarne Salo andis teatepulga üle reservnooremleitnant Marko Tiirmaale, kirjutab Elva Postipoiss.

Lõppes 20 aastat kestnud etapp Elva malevkonna ajaloos, sest Salo oli malevkonna eesotsas 1997. aastast. Aarne Salo oli Kaitseliidus juba 1990. aastast, mil 24. aprillil moodustatud viieliikmeline rakuke pani aluse Kaitseliidu taastamisele Puhjas.

Reservnooremleitnant Marko Tiirmaa on Kaitseliiduga seotud juba koolieast saati, mil Võrumaa malev värbas Tiirmaa koos teiste koolipoistega oma ridadesse. Pärast ajateenistust jäi Tiirmaa mõneks ajaks tegevteenistusse ning läks pärast seda Tartu Ülikooli tudeerima usuteadust. 2008. aastal täitis ta teenistuskohuseid Võrumaa malevas Võru kompanii juhtkonnas, kuid elukoha vahetuse tõttu liitus ta hiljem Valga malevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles