Valgamaa teedel on kehtestatud hulk massipiiranguid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Riigiteede edasiste kahjustuste ärahoidmiseks on  maanteeamet teedele kehtestanud hulga massipiiranguid. Tänaseks, 3. märtsi keskpäevaks oli neid riigiteedel 2415 kilomeetri ulatuses.

Piirangud kehtestatakse eelkõige väiksematel riigiteedel, kus puudub vete ärajuhtimise võimalus ning tee kandevõime on ebapiisav raskeveokite koormusele.

Piiranguid on kehtestatud üle Eesti, suuremas mahus Lääne, Pärnu, Viljandi, Tartu, Valga ja Harju maakonnas. Eriti palju on neid Valgamaal kehtestatud Taheva vallas, aga kohata võib neid pea kõigis maakonna omavalitsustes.

Massipiirangutele on lähinädalatel kevadiste ilmade püsides ilmselt tulemas ka lisa, teatas maanteeamet.

«Massipiirangute kehtestamine on hädavajalik, et vältida teede kahjustuste edasist arengut. On olnud juhuseid, kui tee on muutunud täielikult läbimatuks tiheda raskeveokite liikluse tõttu. Sellistel puhkudel on tee taastamine aeganõudev, kasutajatele koormav ja kulukas,» selgitas maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa.

«Maanteeamet väljastab lube koormuspiirangutega teedel sõitmiseks vaid elutähtsa teenuse tagamiseks ja möödapääsmatute esmatarbekaupade vedude teostamiseks,» sõnas Kuldmaa. «Kindlasti arvestame ka piirangu tsooni jäävate ettevõtetega ning koostöös kohaliku omavalitsuse ja firma omanikega leiame parimad lahendused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles