Intervjuu: Välisvabatahtlikud on avastanud Eesti väikelinna võlud

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lovis Tenner (vasakul) on kasvanud pisikeses Saksamaa külas ja Hanna Zotova on pärit Ukraina pealinnast Kiievist. Vaatamata erinevustele on nad sügisest elanud ja töötanud Tõrvas, mille kaunid fotod ripuvad ka nende ühise korteri seinal.
Lovis Tenner (vasakul) on kasvanud pisikeses Saksamaa külas ja Hanna Zotova on pärit Ukraina pealinnast Kiievist. Vaatamata erinevustele on nad sügisest elanud ja töötanud Tõrvas, mille kaunid fotod ripuvad ka nende ühise korteri seinal. Foto: Taavi Niittee

Sügisest saadik Tõrvas elanud 24aastane Hanna Zotova ja 19aastane Lovis Tenner tulid Eestisse tööle rahvusvahelise vabatahtlike programmiga. Kui alguses ei teadnud neiud Eestist peaaegu midagi, siis tänaseks kaaluvad nad tõsiselt Eestisse kolimist.

Kust tulete ja kuidas Tõrva-taolisse väikelinna sattusite?

Hanna: «Tulen Ukraina pealinnast Kiievist. Siia saime mõlemad läbi EVS (Euroopa vabatahtlik teenistus) programmi, millega noored Euroopa Liidust ja selle naabermaadest saavad minna välismaale vabatahtlikuks tööliseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles