Jaamast tuleb toasoe ja elektrivalgus poolele Valkale

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia tütarettevõte Enefit Power & Heat Valka tootis 2012. aastani soojust Valkas biokütust ja kütteõli kasutavates katlamajades. Uus koostootmisjaam jättis vanemad katlamajad reservi, need töötavad ainult talvisel tippajal. Sarnase võimsusega koostootmisjaam on Eesti Energial ka Paides.
Eesti Energia tütarettevõte Enefit Power & Heat Valka tootis 2012. aastani soojust Valkas biokütust ja kütteõli kasutavates katlamajades. Uus koostootmisjaam jättis vanemad katlamajad reservi, need töötavad ainult talvisel tippajal. Sarnase võimsusega koostootmisjaam on Eesti Energial ka Paides. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Valkas asuv Eesti Energia tütarfirmale Enefit Taastuvenergia kuuluv koostootmisjaam, mis kasutab biokütust, annab soojust suurele osale Valka linnast ja elektrit Läti võrku. Soojavõimsust jaguks rohkemakski.

«Kui peaks tekkima vajadus ja huvi, on võimalus anda soojust kogu Valka linnale, võimsust jaguks ka Valga majade kütmiseks,» selgitas Eesti Energia ettevõtte Enefit Taastuvenergia juht Innar Kaasik.

Eesti Energia taastuvenergia üksusi haldava Enefit Taastuvenergia juht Innar Kaasik selgitas Valka jaama iseärasusi, muu hulgas ka seda, et operaator saab tegelikult suures osas tööd teha arvuti tagant lahkumata. Sarnase akna kaudu annab kaamera edasi info põlemisprotsessist katlas. / Foto: 
Eesti Energia taastuvenergia üksusi haldava Enefit Taastuvenergia juht Innar Kaasik selgitas Valka jaama iseärasusi, muu hulgas ka seda, et operaator saab tegelikult suures osas tööd teha arvuti tagant lahkumata. Sarnase akna kaudu annab kaamera edasi info põlemisprotsessist katlas. / Foto: Foto: Lea Margus / Valgamaalane
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles