Juhtkiri: Kas noor tuleb koju tagasi?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel rääkisid ligi 50 Valga gümnaasiumi abiturienti, Valga linnapea Kalev Härk ja Valgamaalase peatoimetaja Sirli Homuha Valgamaa ja noorte tulevikust lähema 20 aasta jooksul.

Räägiti sellest, mis Valgamaad ja Valgat ees ootab, kuid peamine rõhk oli siiski sellel, kas noored tuleksid siia kanti tagasi elama ja tööle, kui nad on ülikooli lõpetanud. Ligi 40 noorest tõstis käe vaid kolm, kui kõlas küsimus, kas nad tuleksid pärast kõrgkooliõpinguid siia tagasi. Kui aga Valgamaalase peatoimetaja küsis, et kui neil oleks kindlasti siin tööd, kui paljud noored siis Valgamaale tagasi tuleks – seepeale tõstis käe enamik.

Võib öelda, et siia see koer maetud ongi. Iga inimene soovib oma tulevikku kindlust. Kui on tööd ja majanduslik kindlustunne, elaksid inimesed – ka noored – siin kandis hea meelega. Nad rajaksid siia oma kodu ja sooviksid siin tulevikus oma perega elada. Kahjuks on aga Valgamaal aastate jooksul töökohti järjest vähemaks jäänud ning  noortel pole kerge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles