KOVid saavad ülevaate põhikoolide korrastustoatluste esitamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Küttis
Kalle Küttis Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Kolmapäeval on Tallinnas koos 22 omavalitsuse esindajad üle Eesti, kes saavad toetust põhikoolide taristu kohandamiseks ja uuendamiseks.

SA Innove tutvustab taotlusvooru „Põhikoolivõrgu korrastamine“ infopäeval, kuidas esitada taotlusi ning milliseid reegleid tuleb järgida projektide elluviimisel. Omavalitsustele esineb ka haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis.

Valitsuse otsuse põhjal saavad 22 omavalitsust 55,3 miljonit eurot toetust, et korrastada oma põhikoole. Plaanitakse ehitada uusi koolihooneid, renoveerida või ümber ehitada olemasolevaid, leida vabale pinnale uut kasutust või lammutada üleliigseid ruume. Kokku ehitatakse vooru raames üle 61 000 ruutmeetri kaasaegset ja säästlikku koolipinda ning lisaks vähendatakse ebavajalikku pinda omakorda 62 500 ruutmeetri võrra.

Haridus- ja teadusministeeriumi koolivõrgu juht Kalle Küttis märkis, et investeeringutega saame kaasaegsemad ja madalamate ülalpidamiskuludega koolid. "Säästetud raha saab omavalitsus aga järgnevatel aastatel panna tegevustesse, millest lapsed ja noored kõige rohkem võidavad – näiteks huvitegevuse pakkumisse, tugispetsialistidesse ja õpetajatesse.“

Põhikoolivõrgu korrastamiseks toimub edaspidi veel üks ettepanekute voor. Alanud aastal avab SA Innove teise vooru, mille kohta leiab peagi infot Innove kodulehelt. Kahe taotlusvooru investeeringute maht koos omaosalusega on kokku ligi 106 miljonit eurot, millest 92 miljonit tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles