Otepää IBU karikaetapi segateatevõistluses triumfeeris Saksamaa teatenelik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hendrik Osula

Otepääl alanud laskesuusatamise IBU karikaetapil võitis paaristeatesõidu Saksamaa võistkond koosseisus Karolin Horchler, Marion Deigentesch, Matthias Dorfer ja David Zobel.

Seitsme varupadruni abi kasutanud Saksamaa võistkond läbis 2x6 km + 2x7,5 km distantsi ajaga 1:14.34,6. Viimase vahetuse eel kolmandat positsiooni hoidnud Saksamaa näitas neljandas vahetuses aga head minekut ning vastutasuks magus esimene koht. “Lamadestiir õnnestus ideaalselt,” rääkis kiire nulli lasknud ankrumees Zobel. “Viimases tiirus mõtlesin ainult, et nüüd ei tohi eksida, kuid läksin seal alt,” lisas püstitiirus kolme varupadruni abi kasutanud Zobel. “Viimasel ringil andsin endast aga kõik, siis ei olnud midagi tagasi hoida,” lisas sakslane.

Teise koha sai ühel trahviringil käinud Norra teatenelik (+20,8; 1+6). Ülimalt põnevaks osutus aga Ukraina (+39.9; 1+12) ja Venemaa (+40,4; 1+11) kolmanda koha heitlus, kust võitjana väljusid ukrainlased. “Ilm oli täna väga hea, aga nii rada kui ka lasketiir olid väga rasked,” tõdes Ukraina ankrumees Ruslan Tkalenko.

Eesti teatenelik (Kristel Viigipuu, Grete Gaim, Johan Talihärm, Robert Heldna) sai täna 15. koha. Homme on Otepääl kavas sprindidistantsid.

Võistlust toetavad Euroopa Liidu Regionaalarengufond ja EAS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles