Juhtkiri: Valik on sinu

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa haridusmess "Vali nutikalt!"
Valgamaa haridusmess "Vali nutikalt!" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna peetakse Valga spordihallis järjekordset maakondlikku haridusmessi, kus saavad kokku õppeasutuste esindajad ja noored. Messil saab uurida infot paljude koolide ja edasiõppimise kohta ning hea võimalus on see ka seetõttu, et seda saab teha oma kodumaakonnas.

Peagi ootavad noori ees riigieksamid ja seejärel tuleb langetada otsus, kuhu edasi õppima minna. Käes on aeg, kui kooli lõpetama hakkavad noored konkreetsemaid plaane tegema hakkavad. Need otsused määravad nende tuleviku.

Mitmesuguste valikute virvarrist võib mõnel olla päris raske end läbi närida. Valik on sinu, aga kuidas sa valid, kui ise ka veel ehk päris täpselt ei tea, mida tulevikus teha soovid? Ilmselt jagunevad noored kahte leeri: mõned teavad kindlalt, mida soovivad; teised otsustavad viimasel hetkel või katsetavad koolidesse sissesaamisega siin ja seal. On hea, kui on kindel siht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles