Keskkonnarikkumiste arv vähenes, trahvisummad suurenesid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta mais Hummuli vallas lahvatanud metsapõlengul said suurel alal tules kannatada nii puud kui alustaimestik, hävis putukaid, linde ja küllap väikesi loomigi, kuid kõige suuremaks kaotuseks peavad asjatundjad metsise püsielupaiga hävimist.
Eelmise aasta mais Hummuli vallas lahvatanud metsapõlengul said suurel alal tules kannatada nii puud kui alustaimestik, hävis putukaid, linde ja küllap väikesi loomigi, kuid kõige suuremaks kaotuseks peavad asjatundjad metsise püsielupaiga hävimist. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Kümne viimase aastaga on aastane keskkonnaõigusrikkumiste hulk langenud umbes poole võrra, jõudes mullu 2000 piirimaile. Valgamaal avastas inspektsioon 102 õigusrikkumist.

Keskkonnainspektsiooni 2016. aasta kokkuvõte näitab, et õigusrikkumiste arv Eestis on langus­trendis.

Inspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule info põhjal avastas Valgamaa büroo mullu maakonnas 102  keskkonnaalast õigusrikkumist, mida on 36 võrra vähem kui 2015. aastal, mil see arv oli 138.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles