Haridusmess möödus ühtaegu asjalikult ja meeleolukalt

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiendal Valgamaa haridusmessil, mis Valga spordihallis neljapäeval teoks sai, olid kohal õppeasutused üle Eesti. Meeleolu lõid kohalik noortebänd Moon Voices ja Genka.

Haridusmess «Vali nutikalt!» meelitas spordihalli hulga maakonna koolinoori. Õppimisvõimalusi tutvustasid nii gümnaasiumid, kõrg- kui ametikoolid ning oma töid ja tegemisi paljud asutused – kokku 40 ringis. Messipäev pakkus ka töötubasid nii noortele kui õpetajatele. Oma tegemisi tutvustasid maakonnakoolide noored ettevõtjad – mini- ja õpilasfirmad.

Gümnaasiumitest olid esindatud näiteks meie oma Valga gümnaasium ja Valga kaugõppegümnaasium, aga ka Lähte ühisgümnaasium. Tänavustele abiturientidele aga pakkusid suurt huvi kõrgkoolid. Tartu Ülikool oli messil pika laua taga, kus tutvustati kolledžide võimalusi. Näiteks oli õpetajaametist rääkimas kommunikatsioonispetsialist Tuuli Hiiesalu, kelle sõnul selle eriala vastu väga suurt huvi üles näidati. Tema sõnul käis päris märkimisväärne hulk noori teste tegemas. Testi abil oli võimalik teada saada, milline õpetaja võiks saada õpilasest tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles