Saksamaa õpetajad käisid Valgas digimaailma avastamas

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisõpetajatele digitunde andnud Valga kutsehairiduskeskuse IT-juhi Eva Tšepurko sõnul olid tema ajutised õpilased kõikvõimalikest seadmetest ja rakendustest ülimalt huvitatud. Sama ei saanud ta öelda oma tavaõpilaste kohta.
Välisõpetajatele digitunde andnud Valga kutsehairiduskeskuse IT-juhi Eva Tšepurko sõnul olid tema ajutised õpilased kõikvõimalikest seadmetest ja rakendustest ülimalt huvitatud. Sama ei saanud ta öelda oma tavaõpilaste kohta. Foto: Taavi Niite

Kuigi Saksamaa teeb Eestile paljudes asjades silmad ette, on ka valdkondi, kus inimesed sealt tulevad siia oma teadmisi täiendama. Üks selline valdkond on digilahendused koolides.

Pühapäevast reedeni külastas Valgamaa kutseõppekeskust kümnest Baieri rahvaülikoolide õpetajast koosnev grupp, kelle ülesanne oli õppida, kuidas õpetada tulevikus oma klasse paberivabalt ja digitaalseid lahendusi kasutades. Tegemist oli koolitusprogrammi Erasmus+ käigus ellu viidud projektiga.

«Eesti on digilahenduste poolest maailmas esirinnas ja me tahaksime teilt seda väga õppida,» põhjendas Eesti valimist koolitusprogrammi sihtkohaks õpetajatega kaasas olnud projektijuht Claudia Graab. «Loodetavasti naaseme kodumaale tunduvalt targematena, et ka Saksamaa saaks Eestist õppust võtta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles