Valgamaa laulukarussell alustab keerlemist laupäeval

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal laulis võistlusel «Valga laululaps 2016» võistu 52 noort solisti. Žürii tunnistas parimaks lauljaks vanusegrupis 14–15 Laura Krastina, keda juhendas Marina Jerjomina.
Eelmisel aastal laulis võistlusel «Valga laululaps 2016» võistu 52 noort solisti. Žürii tunnistas parimaks lauljaks vanusegrupis 14–15 Laura Krastina, keda juhendas Marina Jerjomina. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Taas alustab tuuritamist Valgamaa laste lauluvõistlus ning esimene piirkondlik võistulaulmine on juba täna. Mõnevõrra üllatuslikult on aga tänavu konkursi juhendisse sisse viidud muudatusi.

Stardipaugu annavad võistlusele Valga linna noored solistid, kes astuvad žürii ja rahva ette juba täna Valga kultuurikeskuses. Keskuse kultuuri- ja haridustööjuhi Kaja Sisaski sõnul laulab 48 noort lauljat võistu viies vanuserühmas. Vanust arvestatakse seisuga 31. detsember 2017.

Kõige rohkem on 7–9aastaseid – neid on võistlustulle astumas 23. 10–12aastaste rühmas osaleb kolmteist ja 13–15aastaste seas kuus noort solisti. Kõige vähem on osalejaid 3–4- ning 5–6aastaste rühmas, vastavalt kaks ja neli. Osalejad esitavad ühe laulu vabalt valitud keeles. Saatemuusika eest hoolitsevad juhendajad ja solistid ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles