Galerii: Rahvamajade tuuri kontsert täitis Nõuni rahvamaja saali pilgeni

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul Nõuni rahvamaja pärimusmuusika austajaist tulvile toonud kontsert oli Eesti pärimusmuusika keskuse korraldatud järjekordsest Rahvamajade tuuri sarja neljas ja eelviimane.

Kui rahvamaja perenaine Marika Viks hindas, et saal mahutab kuulajaid saja ja kolmekümne ringis, siis just niipalju rahvast oli ka tulnud. Kuigi Nõuni rahvas on tuuri alati hästi vastu võtnud, on selline hulk ka Viksi sõnul üsna erakordne ja küllap on siin „süü” ka esinejate valikul.

Kontserdil astus esmalt üles Marta Külaots, kes on Eeva Talsi õpilane ja valdab suurepäraselt viiulimängu. Seejärel jutustas oma muheda ja kaasa narma paneva võru huumoriga põnevaid lugusid veidi kaugemast ajast Võrumaa rahvamuusik ning omal ajal ka Võhandu kolhoosi aseesimehena ametis olnud Harri Lindmets. Lugude vahele mängis rahvamuusik nii lõõtspillilugusid kui kannelt. Harri Lindmets on pärit Võrumaa legendaarsest pillimeeste traditsiooniga perekonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles