Algas tööde vastuvõtt Tartu noore kunsti oksjonile

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linna kunstnike ühisnäitus. Pilt on illustreeriv.
Valga linna kunstnike ühisnäitus. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast. See on noorte kunstnike loomingu tutvustamisele ja müügile pühendunud kunstioksjon, mis pakub põnevat ja head kunsti nii algajale kunstiostjale kui ka pühendunud kollektsionäärile.

11. mail toimub Tartu loomemajanduskeskuse saalis ja Osta.ee portaalis kuueteistkümnes Tartu noore kunsti oksjon, millele saab esitada töid kuni 21. märtsini veebilehel www.noorkunst.ee, annab teada BNS.

Oksjonile võetakse teoseid kuni 40-aastastelt kunstnikelt. Teemale, tehnikale ja meediumile piiranguid ei ole, kuid üks kunstnik võib oksjonile esitada kuni kolm tööd.

Korraldajad eeldavad töödelt head kunstilist taset, isikupärast käekirja ja huvitavat ideed, tööde korraliku vormistust ning oksjoni tehnilistest nõuetest kinnipidamist. Kõigi esitatud teoste hulgast valib professionaalidest ja kunstisõpradest koosnev komisjon välja teosed nii oksjoni näitusele, kataloogi kui ka 11. mail toimuvale enampakkumisele.

Töid saab esitada aadressil www.noorkunst.ee/kunstnikule. Väljavalitud tööd tuleb kunstnikel Tallinnas või Tartus kohale tuua ajavahemikus 30.–31. märtsini.

Tartu noore kunsti oksjoni koostööpartnerid ja toetajad on kunstiakadeemia, Tartu kunstikool, Tartu Kunstnike Liit, Osta.ee ning Redwall Digital, mis arendab oksjoni veebikeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles