President tuleb täna Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Mihkel Maripuu

President Kersti Kaljulaid on täna ja homme ringsõidul Valgamaal, kus ta kohtub vabakonna esindajate, ettevõtjate ning omavalitsusjuhtidega, andis teada vabariigi presidendi kantselei.

Riigipea alustab ringsõitu Taageperas, kus ta kohtub külaseltsi liikmetega. Seltsi loomist ajendas elanike soov arendada kodukohta, muuta külaelu aktiivsemaks ja säilitada rahvakultuuri. Taageperast suundub president Kaljulaid ettevõttesse Ritsu, kus projekteeritakse ja toodetakse palkmaju, mida on aastate jooksul eksporditud 40 riiki.

President Kaljulaid külastab täna ka Tõrva avatud noortekeskust, kus kohtub Valgamaa noorsootöö eestvedajatega. Noortekeskusest suundub riigipea pereettevõttesse Puide Talu, mis tegeleb põhiliselt teravilja kasvatamise ning sertifitseeritud seemnete paljundamise ja müügiga. Õhtul külastab president Tehvandi spordikeskust, kus räägitakse piirkonna turismi arendamisest.

Homme külastab president Valgas Pääsukese lasteaeda, mis kasutab juba üle kümne aasta keelekümblusmetoodikat ning sai eelmisel aastal ka sihtasutuselt Innove keelekümbluse kvaliteediauhinna. Kohtumisel Valka kunstikooli ruumides räägitakse Valga-Valka koostööst. Samuti kohtub president Valgamaa kohaliku omavalitsuse juhtidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles