Valgas tähistati emakeelepäeva kontserdiga

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Segakooride Liidul on saanud heaks tavaks korraldada 14. märtsil emakeelepäeva tähistavaid kontserte – igal aastal eri maakonnas. Sel aastal toimus see Valgas, kus osalesid lisaks maakonna kooridele külaliskoorid Tartust ja Tallinnast.

Pea kaks tundi kestnud kontserdil esinesid Valga kammerkoor (dirigent Maarika Reinhold), Hummuli Mõisakoor (Piret Tiirak), Valga segakoor Rõõm (Sirje Päss ja Piret Veevo), Otepää segakoor Eveko (Eve Eljand), Tõlliste-Puka-Sangaste segakoor (Margit Aigro), Õru laulukoor (Margit Aigro), segakoor U-Tuurv(Evald Raidma) ja Tõrva kammernaiskoor (Maie Kala, kontsertmeister Thea Leitmaa). Külalistest astusid lavale Euroopa kultuuripealinna segakoor dirigent Veronika Portsmuthi juhtimisel, abidirigent oli Rihards Zarinš, ja Tartu neidudekoor Kurekell Vilve Maide juhatusel.

Õhtujuht oli Edgar Tereping, kes ka ise esitas kaks kaunist eestikeelset laulu: Mart Saare »Vaikus» ja Villem Kapi »Kui lõpeb suvepäeva viimne vine». Klaveril saatis teda Katrin Puur. Päevakohase kõnega esines Valga gümnaasiumi emakeeleõpetaja ning õppejuht Triinu Ugur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles