GALERII: Puide talus istus president traktorirooli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast noortega kohtumist Tõrvas siirdus president Kersti Kaljulaid koos saatemeeskonnaga Hummuli vallas asuvasse Puide tallu, kus neid võttis vastu peremees Mati Nurm koos perega.

Presidenti olid tervitama tulnud ka kaks naabrimehest põllumeest. Mati Nurm poeg Ahtiga tutvustasid presidendile talu tegemisi, näitasid valmistoodangu ladu, kuivatit, võimsaid mahuteid ning erisugust põllumajandustehnikat, mida talu õues oli hulgaliselt.

"Alustasin oma emapoolse vanaisa talus teraviljakasvatusega 1991. aastal nullist. Maad oli mul tolle aja kohta päris palju ehk siis 44 hektarit. Alustasime sööda ja toiduteravilja kasvatamisega, kuid juba 1992. aastal tegime ka esimese sertifitseeritud seemnepartii. Lisandusid hernes ja raps," rääkis presidendile 2008. aastal Eesti aasta põllumehe tiitli saanud Mati Nurm. Praegu tegeleb talu sertifitseeritud seemnete tootmise ning maasikakasvatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles