Riigipea sai teisel pool piiri kunstiga tegeleda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede ennelõunal oli Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi ja tema saatjaskonna oodatava saabumise ärevus vallutanud Valka kunstikooli fuajee. Täpselt määratud ajal oodatu saabuski.

Presidenti olid vastu võtmas kooli juhtkond, Valga ning Valka linna ja maakonna ning Läti-Eesti instituudi esindajad. Kunstikooli direktor Maruta Stabulniece, kes töötab koolis ka joonistamise, maalimise ja kompositsiooni õpetajana, sõnas tervituses, et külaskäik teeb koolile au.

Stabulniece tutvustas põgusalt kooli, selle tegemisi ja hariduse omandamise võimalusi – pakutakse nii professionaalset kui huviharidust. «Vanemad toovad lapsed meie tiiva alla ja muretsevad: kas lapsest ikka kustnik saab. Tavaliselt vastame, et ärge selle pärast küll muretsege, kindlasti hakkab ta kunstist paremini aru saama, siis on Eestis või Lätis veel üks laps, kes ilu mõistab ja ise luua oskab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles