Eesti Õpilasesinduste Liit kutsub loobuma loovainetes eristavast hindamisest

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Priimetsa kooli õpilased.
Valga Priimetsa kooli õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Õpilasesesinduste Liidu juhatuse aseesimees Mikk Tarros andis teada, et Tartu linna koolijuhid jõudsid eile Rakveres toimunud kevadseminaril kokkuleppele rakendada loovainetes mitteeristavat hindamist. Eesti Õpilasesinduste Liit tervitab taolist otsust ning kutsub ka teisi koolijuhte sellist lähenemist loovainete hindamises kasutama.

“Hindamisel tuleb lähtuda eelkõige isiklikust edasijõudmisest ning loobuda õpilaste omavahelisest võrdlemisest, kuna loovainetes nagu muusika, kunst, käsitöö- ja kodundus, tööõpetuses ning kehaline kasvatus peab rõhk olema pigem edasijõudmisel, mitte niivõrd ande hindamisel. Meie nägemuse eelduseks on, et õpilane õpib iseendale, mitte hinnete saamise või teistega (või seatud keskmise/normiga) võistlemise eesmärgil,” sõnas EÕEL-i esimees Andreanne Kallas.

EÕEL-i esimehe hinnangul tuleb vähem rõhku panna õpilase hindamisele ja õpilaste omavahelisele võrdlemisele ning senisest enam kasutada kujundavat hindamist. Keskenduma peab õpilase kui indiviidi arengu toetamisele ning ammendava tagasiside andmisele. Õpilasliidu arvates peaks lisaks põhikooli loovainetele olema mitteeristav hindamine kasutusel ka gümnaasiumiastmes.

Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis toob kokku Eesti üld-­, kutse- ja erihariduskoole. Eesti Õpilasesinduste Liit on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 90 000 õpilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles