Selgusid tänavused parimad toiduained kümnes kategoorias

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim lastetoit
Parim lastetoit Foto: Eesti Toiduainetetööstuse Liit

Tallinna Teeninduskoolis toimunud Eesti Parima Toiduaine konkursi esimese hindamisvooru käigus said oma kategooria parima toote hõbemärgi kaela üheksa kodumaist toodet.

Lihatoodete kategoorias võidutses Rannarootsi eelküpsetatud pardikoivad hapukapsaga, Parim Piimatoode 2017 tiitel läks aga sedakorda Saaremaale, Old Saare juustule Saaremaa Piimatööstuselt.

Parima pagaritoote hõbemärki hakkab edaspidi kandma Eesti Pagari täistera Pagariröst mee ja chia seemnetega ning parima kondiitritoote tunnustuse pälvis Kalevi Tuljak tume šokolaad täidisega.

Teisel hindamispäeval kuulutati parimaks kalatooteks DGM Shipping AS-i Puhastatud praetud kilud Kimchi kastmes sarjast Briis. Parima kastme hõbemärgi sai aga Alma Vene DIP! küüslaugu, murulaugu ja sibulaga.

Valmistoitude hindamisel tunnistati parimaks tooteks Joel Ostrati Suitsuliha vormikas kartuli ja seentega ning puu- ja köögiviljatoodete hindamisel osutus parimaks Balsnacki Muhedik maastika-mustika-mustsõstra-banaani smuuti.

Parima magustoidu tiitli teenis välja Joel Ostrati klassikaline creme brülee Mattias Cafelt. Sarnaselt eelmisele aastale otsustas hindamiskomisjon ka tänavuse konkursi raames anda välja Parim Lastetoit 2017, mille pälvis Salvesti Põnn Ökoloogiline maasikasmuuti. 

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul võib tunda rõõmu selle üle, et konkursitooted on jätkuvalt väga kõrge kvaliteediga, hea maitsega ja suudavad jätkuvalt üllatada ka toiduvaldkonnas kõige kogenumaid eksperte.

„Tänavune konkurss näitas, et Eesti toidutööstuste tootearenduse loovusel pole piire – eestimaalaste toidulaud oleks iga päev üllatustest tulvil, kui me katsetaksime julgemalt poelettidele jõudvaid uusi tooteid,“ tõdes Potisepp.

Järgmisel nädalal seisab ees väike-ettevõtete konkursil kandideerivate piirkondlike toodete hindamine, mis toimub 21. Tartus ja 23. märtsil Tallinnas, kuldmärkidele kandideerivate toodete hindamine leiab aset 5. aprillil.

23. korda korraldatava konkursi võidutoode pälvib Eesti Parim Toiduaine 2017 kuldmärgi 26. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu XI aastakonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles