Haiglas ründas patsient inimesi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval, 19. märtsi õhtul kella 22–23 vahel ründas Valga haigla töötajaid isolaatoris viibinud psühhiaatriapatsient. Politsei sekkumise abil rahustati patsient maha ja hospitaliseeriti Tartu Ülikooli psühhiaatriakliinikusse, andis teada haigla juhataja Marek Seer.

Rünnaku tulemusena sai viga 12 isikut, kes said koheselt abi. Haigla töötajad lubati valve lõppedes koju. Ühe õnnetuses kannatada saanud patsiendi tütre sõnul oli kannatanute seas kuus haigla töötajat, viis patsienti ja üks politseinik. Ta lisas, et vahejuhtum leidis aset haigla 3. korrusel.

Valga haigla tunneb kaasa õnnetusjuhtumis kannatanutele ja nende lähedastele. Haigla juhtkond tänab haigla töötajaid ja politseid, kes oskusliku reageerimisega said olukorra kiiresti kontrolli alla. Juhtunuga tegeleb politsei. «Praegu on haigla patsientide ja töötajate olukord rahulik, keegi ei ole ohustatud ja haigla jätkab tavapärase tööga,» ütles Seer.

Eile intsidendi ajal haiglas viibinud ja viga saanud naise tütar Merle Suev, kes käis eile õhtul ise haiglas ning suhtles ka politseiuurijaga, ütles, et viga said viis patsienti, kuus haigla töötajat ja üks politseinik. Tema teada pääses mees kolmandal korrusel isolaatorist välja, kui arstid läksid talle süsti tegema. Seejärel asus mees ründama korrusel viibinud inimesi. Koos Suevi emaga sai viga ka teine palatis olnud vanainimene. "Keda nägi, seda ta peksis. Enne läks kallale emale, siis see teine vanainimene tegi häält ja lõi kõik näo ära tal," rääkis Suev.

Seer kinnitas, et juhtum leidis aset haigla kolmandal korrusel ja viga said ka sellel korrusel viibinud patsiendid. Täpsemalt ta sündmuse käiku ei kommenteerinud, kuna seda selgitab välja uurimine. „Eks haigla teeb omad järeldused ja uurib ka sisemiselt seda juhtumit, aga me oleme kuriteoteate esitanud ka politseile, nii et ma loodan, et politsei sellega tegeleb,” lausus Seer.

Lõuna ringkonnaprokuratuur andis teada, et vahejuhtumi asjus algatab politsei kriminaalmenetluse karistusseadustiku § 121 lõike 2 punkti 3 alusel, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist ehk teise isiku löömist ja tervise kahjustamist, kui see on toime pandud korduvalt, ning § 274 lõike 1 järgi, sest toimus rünne politseiametniku vastu.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väina sõnul selgitatakse menetluse käigus ühtlasi välja, kas isik on süüdiv või süüdimatu. „Hetkel on ründaja arstide järelevalve all ning teistele inimestele ta ohtlik ei ole,“ lisas Väin.

„Väljakutse saanud politseipatrull oli sündmuskohal mõne minutiga. Olukord oli tõsine, sest mees käitus ettearvamatult ning vigastatute ring suurenes üsna kiirelt lühikese aja vältel,“ kirjeldas Lõuna prefektuuri politseikapten Toomas Joakit.

Sündmusele reageerinud politseipatrulli eesmärgiks oli agressiivne patsient võimalikult kiiresti ohutuks teha ning vältida täiendavaid ohvreid. „Mees osutas politseinikele kinnipidamisel vastupanu, kuid ta rahunes kiirelt pärast politsei sekkumist ja käeraudade peale panemist,“ selgitas politseikapten.

Prokuratuur kinnitas, et nende esialgsetel andmetel sai viga tosin inimest, õnneks suuremaid kehavigastusi ei esinenud. Juhtunu üksikasjad selgitatakse edasises menetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles