Varsti enam suuri kilekotte tasuta jagada ei tohi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Raigo Pajula / Postimees / Scanpix

Riigikogu kiitis täna, 21. märtsil 68 poolthäälega heaks valitsuse algatatud pakendiseaduse muutmise seaduse, millega võetakse Eesti õigusesse üle niinimetatud kilekottide kasutamist piirav direktiiv. Sellega soovitakse 2019. aasta lõpuks vähendada õhukeste kilekottide kasutamist 90ni inimese kohta aastas. 2025. aasta lõpuks soovitakse sama number tuua 40ni. Direktiivi ülevõtmise tähtaeg oli eelmise aasta 27. novembril.

Seaduse jõustumisel tuleb poodides ostjatele pakkuda kilekottide kõrval teisi pakendamise võimalusi, mida juba ka tehakse. Näiteks paber-, riide- ja võrkkotte, ka korduvkasutatavaid plastikkotte.

2019. aastast keelatakse poodides suuremate kilekottide tasuta jagamine, näiteks puudutab see müügikampaaniate ajal ostudeks massiliselt jagatavaid kilekotte. Kehtima jääb erand, mille järgi tohib kasutada väiksemaid õhukesi kilekotte lahtise toidukauba esmaseks pakendamiseks, näiteks liha või köögiviljade ostmisel või hügieeni otstarbel kilepakendis piima ostmisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles