Ansamblite päeval laulavad vaid eakad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate vokaalansamblite päeva otsustas Karula valla kultuuritöötaja Ene Kaas korraldada selleks, et vanemaealistel laulusõpradel oleks võimalus nautida üksteise etteasteid ja seltskonda.
Eakate vokaalansamblite päeva otsustas Karula valla kultuuritöötaja Ene Kaas korraldada selleks, et vanemaealistel laulusõpradel oleks võimalus nautida üksteise etteasteid ja seltskonda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aastaid on kevaditi Valgamaal peetud vokaalansamblite päeva. Aset leiab see ka tänavu, kuid varasemast hoopis erineval kujul.

«Traditsioon ähvardas katkeda, ent just eakate huvi sellise päeva vastu oli nii suur, et otsustasingi tänavu korraldada just neile mõeldud ansamblipäeva. Eks varemgi ole esinejate seas olnud suur hulk eakate ansambleid. Ega neil muud väljundit esineda väga pole ka ja seega usun, et neil on sellist päeva vaja,» selgitas muudatuse tagamaid tänavuse ansamblipäeva eestvedaja, Karula valla kultuuritöötaja Ene Kaas.

Oluline muudatus võrreldes varasemaga on tema sõnul sellel aastal seegi, et tegu pole võistulaulmisega. «Ansamblid lihtsalt laulavad üksteisele, saavad vahetada kogemusi ja repertuaari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles