Sissesõidukeelud lätlastele on teinud piirilinna turvalisemaks

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osale Läti elanikest kehtestatud sissesõidukeelul on arusaadavalt vaid hirmutav mõju, kuna õhtupimeduses Lätist Eestisse hiilida poleks Valka elanikule just kõige suurem väljakutse.
Osale Läti elanikest kehtestatud sissesõidukeelul on arusaadavalt vaid hirmutav mõju, kuna õhtupimeduses Lätist Eestisse hiilida poleks Valka elanikule just kõige suurem väljakutse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korduvad vargused, purjutamised ja avaliku korra rikkumised on sundinud kehtestama mõnelegi Läti elanikule keelu Eestisse siseneda. On aga neidki, kes keelust suuremat ei pea.

Valga-Valka kaksiklinn on mitmes mõttes Eestis unikaalses olukorras. Kui näiteks Eesti-Vene piiril on alaline valve ning teistest naaberriikidest eraldab meid meri, siis lõunapiiril võivad kahe riigi elanikud pikemalt mõtlemata ühest riigist teise jalutada ning vahel on neist osal mõttes kurjad kavatsused.

«Näiteks ühe meie nii-öelda kuldkliendiga oleme kahe viimase aasta jooksul tegelenud ligi 70 korda: purjus, vargus, vargus, vargus, purjus, avaliku korra rikkumine ...» loetles Valga politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Robert Kõvask arvutiekraanilt. Tegemist on vaid ühe Valka piirkonna elanikuga, kellele koos tosina teise isikuga kehtib keeld Eestisse siseneda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles