Taas selguvad tublimad keskkonnakäpad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnakäpp
Keskkonnakäpp Foto: Indrek Arula

Sellest nädalast saab esitada kandidaate Keskkonnakäpa konkursile. Selle eesmärk on esile tõsta kõiki, kes panustanud mõne keskkonnateadliku tegevusega keskkonnasõbraliku haridustegevuse edendamisse.

«Kolmel aastal konkursil osalenute arv – keskmiselt 118 kandidaati igal aastal – näitab, et Eesti inimestele läheb vägagi korda keskkonnaharidus ja -teadlikkus. Nii kooliõpilastel ja lasteaialastel kui õpetajatel ja organisatsioonidel on paljude muude kohustuste kõrvalt ikkagi aega tegeleda keskkonnasõbralike projektidega. Julgustan kõiki huvilisi kandideerima ning häid ideid teistega jagama,» ütles keskkonnaminister Marko Pomerants.

Kokku on konkursil viis kandideerimise rühma: lasteaed, õpilasrühm/klass, õpetaja, kool ja keskkonnaharidust pakkuv organisatsioon. Kandideerida saab kategooriates Tubli tegutseja, Tark tarbija, Õnnelik õpe, Kogukonna kaasamine ja Innukas innovaator. Rahvas valib oma lemmiku igas kandideerimise rühmas. Välja antakse kuni 26 auhinda.

Kandidaate saab esitada 16. aprilli südaööni. Võitjad selguvad Keskkonnakäpa auhinnaüritusel juunikuu alguses.

Valgamaalt on konkursil korduvalt kandideerinud maakonnakeskuse lasteaed Walko. 2014. aastal pälvisid õpilasrühmadest tiitli «Rahva lemmik 2014» Walko Naerupallide rühm ning õpetajad Ester Urbanik ja Margit Kits algatusega «Loodus räägib lugusid».

Algatuse käigus tegid Naerupallide mudilased nelja aasta jooksul ja eri aastaaegadel retki linnalähistel asuvasse metsa. Nende tegevus haaras kaasa ka teised lasteaiarühmad ja vanemad.

2014. aasta oligi konkursi seisukohalt Valgamaale eriti edukas. Peale Walko pääsesid tollel aastal Valgamaalt konkursi nominentide sekka Otepää gümnaasiumi 11. klassi õpilaste läbi viidud geograafianädal «Vesi kui elu allikas» ja Aakre lasteaed-algkool, kes koostöös kogukonnaga rajas Aakre mõisaparki looduse õpperaja.

Konkursi žüriisse kuuluvad keskkonnaameti, keskkonnaministeeriumi, haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja vabaühenduste esindajad ning üks eelmise aasta konkursi võitjatest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles