Kirstutootja Haljand Lust oma ettevõtmist süngeks ei pea

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirstutootmisfirma Puidu Taaveti asutaja ja seda koos oma poja Hardoga juhatava Haljand Lusti (paremal) näoilme reedab, et väga heal meelel ta tähelepanu ei otsi. Enda sõnul ei tee ta Eestis ka reklaami, inimesed leiavad ettevõtte ise. Fotol lisaks töötajad Vairi Hütt (vasakult), Kersti Petrov ja Airika Türk
Kirstutootmisfirma Puidu Taaveti asutaja ja seda koos oma poja Hardoga juhatava Haljand Lusti (paremal) näoilme reedab, et väga heal meelel ta tähelepanu ei otsi. Enda sõnul ei tee ta Eestis ka reklaami, inimesed leiavad ettevõtte ise. Fotol lisaks töötajad Vairi Hütt (vasakult), Kersti Petrov ja Airika Türk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kirstutootja Haljand Lusti sõnul ei saaks seda tööd pidevalt surmale mõeldes teha. Tema ettevõtte kirstus maeti muuseas hiljuti ka Tartu Ülikooli professor Peeter Tulviste.

Puidu Taavet on juhatuse liikme Lusti kinnitusel üks kolmest ettevõttest Eestis, mis teeb kirstud valmis algusest lõpuni. Firma ostab sisse lauad ja puusärgid valmivad neist käsitööna. Ettevõttes töötab olenevalt perioodist umbes 20 inimest, neist kolmandik naised. Lisaks Haljand Lustile on ettevõtte juhatuses tema poeg Hardo, kes intervjuu ajal oli eemal töökohustusi täitmas.

Lust ütles, et jaemüügiga nende ettevõte ei tegele, selleks on edasimüüjad. Tal pole seega otsest infot, kellele nende kirstud müügiks lähevad, kuid fotodelt on ta ära tundnud, et lisaks Peeter Tulvistele, kes maeti tammekirstus, sängitati nende kirstus mulda näiteks kaks eelmisel aastal Haapsalu lähistel uppunud piirivalvurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles