Patküla meistrimees restaureerib haruldasi uunikume

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tembo talu peremees ja tema eelmisel aastal restaureeritud vene motoroller Vjatka V150M aastast 1972. Taamal garaažis ootab oma järge veoauto ZIL-130, mis peaks valmima kevadeks.
Tembo talu peremees ja tema eelmisel aastal restaureeritud vene motoroller Vjatka V150M aastast 1972. Taamal garaažis ootab oma järge veoauto ZIL-130, mis peaks valmima kevadeks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Patküla Tembo talu peremeest Endel Napastit lummab nõukogude sõidumasinate taastamine. Ta on üles vuntsinud nii omaaegse linnaliinibussi kui siinmail haruldase Armeenia kaubiku.

Napast ütles, et kuigi tehnikahuvi on tal lapsest saati, hakkas ta restaureerimisega tegelema vabariigi taastamise järel. Vene ajal töötas mees autojuhina ja seejärel ligi 30 aastat bussijuhina. Helme kutsekooli traktorist-masinistina lõpetanud Napasti käe all on uue elu saanud hulk veneaegseid masinaid.

Esimesena tutvustas ta oma viimast, eelmisel aastal valminud projekti, milleks on 1972. aastast pärinev roheline roller Vjatka V150M. 150kuupsentimeetrise mootoriga motoroller veab mehe sõnul soovi korral ka kolme inimest. Proovisõitu küll teha ei saanud, sest karburaator oli parasjagu maha võetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles