Patküla suurtehas toodab rohkem elektrit kui Tõrva linn kulutab

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patküla tehasekompleksi toimimise eest vastutab mehine kollektiiv. Pildil on Helme Graanuli tootmisjuht Kristo Vahar (vasakult), Helme Graanuli tehase juht Ülo Tomson ja Helme Energia tootmisjuht Kalle Moosus. «Seda ei saa lubada, et tehas rikke tõttu lihtsalt seisab. Muidu see kahju on niivõrd suur, kui 650 tonni päevas on graanulite kogus,» ütles Tomson.
Patküla tehasekompleksi toimimise eest vastutab mehine kollektiiv. Pildil on Helme Graanuli tootmisjuht Kristo Vahar (vasakult), Helme Graanuli tehase juht Ülo Tomson ja Helme Energia tootmisjuht Kalle Moosus. «Seda ei saa lubada, et tehas rikke tõttu lihtsalt seisab. Muidu see kahju on niivõrd suur, kui 650 tonni päevas on graanulite kogus,» ütles Tomson. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Patküla suurimaks tööandjaks olev graanulitehas avaldab numbritega muljet. Iga päev jõuab tehasesse 50 veoautotäit palke, millest valmib aastas 200 000 tonni graanuleid.

Tehase territooriumil asub kaks ettevõtet: puidugraanuleid ehk pelleteid tootev Helme Graanul ja Helme Energia, mille koostootmisjaam toodab nii soojust kui elektrit. Mõlemad on osa Graanul Invest grupist, mis on Euroopa suurim graanulitootja ja millele kuulub Baltikumis 11 tehast, neli neist Eestis.

Kahes ettevõttes kokku töötab 42 inimest, neist kaks naist. Kaudselt annab tehas tööd veel umbes 40 inimesele. Näiteks autojuhidele, kes puitu kohale toovad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles