Pika abielu saladus: hommikuti musi ja kalli, õhtuti head-ööd musi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just täna 50 aastat tagasi pidasid oma pulmapidu Sirje ja Vladimir Koriškevitš. Kuigi elu pole neid alati hellitanud, ei kahetse nad poolt sajandit koos veedetud aega.
Just täna 50 aastat tagasi pidasid oma pulmapidu Sirje ja Vladimir Koriškevitš. Kuigi elu pole neid alati hellitanud, ei kahetse nad poolt sajandit koos veedetud aega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangastes asuva korteri uksele tuli meid tervitama perenaine Sirje. Abikaasa Vladimir ehk Vova, nagu teda kohalikud kutsuvad, ootas kipsis jalaga, mis terve viimase aasta häda teinud, toas. Perenaine oli katnud teelaua, kus lõhnas koduleib, mida perenaine aeg-ajalt küpsetab.

Antslas viielapselise peres noorima tütrena sündinud Sirje, neiupõlvenimega Koolmeister, ja ukrainlane Vova kohtusid üle 50 aasta tagasi Antslas tantsupeol, kuhu Sangaste sõjaväebaasis töötanud ohvitserid olid motorolleriga sõitnud.

«Kultuurimajas oli oktoobripühade pidu ja kuna õde läks mind ootamata sõbrannaga ees ära, kui alles peokleiti triikisin, mõtlesin solvunult, et ei lähegi sinna. Ema aga utsitas, et mine ikka – mis sa kodus istud. Üks eestlasest ohvitser võttis tantsima mu õe ja Vova otsustas tantsima paluda kõrval seisnud neiu ehk minu,» rääkis Sirje.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles