Erimeelsused ähvardavad valda suurest summast ilma jätta

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti järgi kuuluks esiplaanil olev hoone, mis ehitatud 700 õpilase vajadusi silmas pidades, lammutamisele. Puka koolis käib hetkel õpilasi vaid saja ringis ja ilmselgelt sõltub arv tulevikus suuresti ka sellest, milliseid tingimusi kool pakkuda suudab.
Projekti järgi kuuluks esiplaanil olev hoone, mis ehitatud 700 õpilase vajadusi silmas pidades, lammutamisele. Puka koolis käib hetkel õpilasi vaid saja ringis ja ilmselgelt sõltub arv tulevikus suuresti ka sellest, milliseid tingimusi kool pakkuda suudab. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Riik pakub Puka vallale ligi 1,65 miljonit eurot kehvas seisus koolimaja uuendamiseks. Paraku ei olda vallas üksmeelel, kas sellist toetust üldse vaja on.

Üks märk, et kooli ümberehituse vajalikkus ja raha vastuvõtmine kahtluse all on, oli märtsi algul algatatud aktsioon kooli toetuseks petitsioon.ee veebilehel. See on paari nädalaga kogunud enam kui 130 toetushäält.

Lehel on üleskutse valla elanikele toetada häälega Pukasse kogukondliku kooli loomist. Sammu taga on väidetavalt olukord, kus vald valmistub pakutud rahasummast loobuma – peamiseks põhjenduseks, et valla eelarve ei võimalda omaosalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles