Taheva vallas hävis tulekahjus palkmaja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Reede õhtul hävis leekides Taheva vallas vana tuuleveski varemate kõrval asuv tühi palkhoone. Süttis ka maja ümber olnud kulu.

Päästjad said reedel veidi pärast poolt kuut õhtul teate, et Taheva vallas Tsirgumäe külas veski kõrval on süttinud mahajäetud maja. Kohale läksid Karula, Mõniste, Valga ja Võru päästekomandod, aga lausleekides põlenud maja ei õnnestunud kustutada.

Lõuna päästekeskuse valvepressiesindaja Arvi Uustalu ütles, et ligipääs majale oli raskendatud ja päästjatel tuli maha vedada 250 meetrit voolikuliini. Suure leegiga põlenud maja hävis täielikult, maja ümber süttinud kulu õnnestus päästjatel kustutada.

Majas polnud Uustalu sõnul elektrit, see oli teadaolevalt mahajäetud ning seal hoiti heinu. Keegi põlengus viga ei saanud.

Põlenud maja lähedal asuvad Taheva mõisa tuuleveski varemed. Maakividest ja tellistest ehitatud tuuleveski on arvel kultuurimälestisena.

Taheva mõisa tuuleveski ja selle kõrval asuv hoone 2013. aastal
Taheva mõisa tuuleveski ja selle kõrval asuv hoone 2013. aastal Foto: Mari-Liis Paris
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles