Päästjate nädalavahetus: kustutustööd ja murdunud puud

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Valgamaa päästeosakonna spetsialistide kui ka keskkonnakaitseinspektorite sõnul on kulupõlengu põhjustajat vahel väga keerukas kindlaks teha. Kulu võib süttida ka juhusliku mööduja mahavisatud hõõguvast suitsukonist.
Nii Valgamaa päästeosakonna spetsialistide kui ka keskkonnakaitseinspektorite sõnul on kulupõlengu põhjustajat vahel väga keerukas kindlaks teha. Kulu võib süttida ka juhusliku mööduja mahavisatud hõõguvast suitsukonist. Foto: Keskkonnainspektsiooni arhiiv

Päästjatel oli nädalavahetusel Valgamaal mitu väljakutset, põhjusteks suure tuule tõttu maanteele murdunud puud ja põlengud.

26. märtsi õhtupoolikult tuli käia kahel korral Tõlliste vallas ja ühel korral Otepää vallas eemaldamas teedelt murdunud ja liiklust ohustavaid puid.

Reedest esmaspäevani oli mitu väljakutset põlengutele, mis kõik olid Taheva vallas. 24. märtsil kell 17.41 teatati, et Tsirgumäe külas põleb mahajäetud, laudaga kokkuehitatud eluhoone. Päästjate saabudes põles hoone lausleegis ja osa katusest oli sisse kukkunud. Põlengu kuumusest süttis ka 1500 ruutmeetri ulatuses kulu. Päästjad kustutasid tulekahju kella 20.27ks.

26. märtsil kella 19.24 ajal süttis Taheva vallas Laanemetsa külas järelevalveta jäetud lõkkest kahe hektari ulatuses kulu, mille päästjad elanike abil kustutasid. Kella 19.44 ajal pidid aga päästjad käima Taheva vallas Tsirgumäe külas varem põlenud hoones süttinud heina ja palke kustutamas.

27. märtsil kella 4.47 ajal teatati, et Tõlliste vallas Tagula külas põleb lausleegis suitsusaun. Päästjad kustutasid põlengu kella 6.15ks. Hoone hävis tules.

Päästjad juhivad tähelepanu, et lõkke tegemisel tuleb tagada, et tuli ei leviks ümbrusele. Selleks tuleb lõkkease ümbritseda mineraalse pinnase või kividega, lõket tuleb valvata ning hoida käepärast esmased kustutusvahendid. Lõket tohib teha ainult tuulevaikse ilmaga või nõrga tuulega, mis on kuni 5,4 meetrit sekundis, mil liiguvad ainult puude peenikesed oksad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles