Heitgaasipilv häirib nii lapsi kui vanemaid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuti võib lasteaed Buratino juures näha just taolist vaatepilti: vanem on parkinud töötava mootoriga auto kõnnitee äärde, ise läinud last lasteaeda viima ning kümmekond minutit või veelgi enam toodab auto heitgaase, mida möödakäijad on sunnitud sisse hingama.
Hommikuti võib lasteaed Buratino juures näha just taolist vaatepilti: vanem on parkinud töötava mootoriga auto kõnnitee äärde, ise läinud last lasteaeda viima ning kümmekond minutit või veelgi enam toodab auto heitgaase, mida möödakäijad on sunnitud sisse hingama. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Mõnigi Valga lasteaias Buratino käiv mudilane peab koos saatjaga hommikuti läbima tossupilve, mille on tekitanud lasteaia juurde töötava mootoriga seisma jäetud auto.

Valgamaalase poole pöördunud lapsevanem (nimi toimetusele teada – toim) kurtis, et pea igal hommikul on ta sunnitud lapsega lasteaeda minekul sisse hingama auto heitgaase. Seda seetõttu, et üks autoomanikust vanem jätab järjepidevalt töötava mootoriga auto seisma kõnnitee äärde, kus keelatud ka parkimine, kuna vahetus läheduses on suur parkla.

«Ühe Audi omanik teeb seda regulaarselt. Vahel olen näinud ka teist autoomanikku, kes samuti lapse lasteaia viimise ajaks parkinud töötava mootoriga auto värava ette. Olen vaadanud, et auto seisab seal kümmekond minutit või veelgi enam, enne kui vanem tagasi tuleb. Tossu aga tuleb vahetpidamata ja kõik, kes Laia tänava poolsest väravast sisse lähevad, saavad seda sisse hingata. Samas on suur parkla käeulatuses,» on vanem nördinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles