Piirilinnas stardib omapärane jooks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. Eesti-Läti jooksu start
1. Eesti-Läti jooksu start Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teine Eesti-Läti jooks Valga ja Valka tänavatel leiab aset 15. aprillil. Tegu on ühe omapärasema jooksuga Eestis, kuna võistlus kulgeb kahes riigis.

Kell 13 antakse start põhijooksudele Valga keskstaadionilt. Joosta saab nii viie- kui kümnekilomeetrisel distantsil. Ühe ringi pikkus on viis kilomeetrit. Lisaks igas vanuses jooksusõpradele saavad rajale minna kepikõndijad, andsid teada korraldajad.

Rada kulgeb mööda Valga ja Valka tänavaid. Selle teevad väga omanäoliseks erinevad kergemad tõusud ja langused.

Ühtlasi on tegu Valga linnajooksusarja teise etapiga. Kümnekilomeetrine distants on ka Valgamaa jooksusarja 1. etapp.

Jooksule saab registreeruda Valga Spordi kodulehel.

Enne põhijookse antakse start lastejooksudele. Läbida tuleb vastavalt vanusele 100-, 200-, 400- või 800meetrine distants Valga keskstaadionil. Lastejooksude puhul on ühtlasi tegu Valgamaa jooksusarja avaetapiga. Lastejooksudele registreerimine on kohapeal.

Teine Eesti-Läti jooks on ka Selveri linnajooksude sarja kandidaatjooks. Sarja kuuluvad muu hulgas Narva Energiajooks, SEB Tallinna Maraton, Tartu linnamaraton ja palju teisi jooksuvõistluseid.

Kümnekilomeetrise distantsi auhinnafond on 1200 eurot, viiekilomeetristele distantside parimatele on esemelised auhinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles