Tuhanded sertifikaadid muutuvad kehtetuks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sertifitseerimiskeskuse klienditoe osakonna juhataja Ave Hinno sõnul kujutab mobiil-ID endast mobiiltelefonis asuvat isikutunnistust, mis teeb igapäevase elu lihtsamaks ja mugavamaks.
Sertifitseerimiskeskuse klienditoe osakonna juhataja Ave Hinno sõnul kujutab mobiil-ID endast mobiiltelefonis asuvat isikutunnistust, mis teeb igapäevase elu lihtsamaks ja mugavamaks. Foto: Kalev Lilleorg

Tuhanded SIM-kaardiga seotud mobiil-ID sertifikaadid muutuvad 1. aprillist kehtetuks, kuna politsei- ja piirivalveameti otsusega minnakse üle tugevama turvalisusega lahendusele. SK ID Solutionsi andmetel on tänase seisuga mobiil-ID sertifikaat uuendamata rohkem kui 4000 inimesel.

Muudatus puudutab neid kasutajaid, kes võtsid endale mobiilioperaatori juurest mobiil-ID SIM-kaardi enne 2015. aastat ja taotlesid sellele sertifikaadid 2014. aasta jooksul.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul peavad selliste SIM-kaartide omanikud, kes tahavad mobiil-ID-ga ka edaspidi mugavalt makseid teha ja elektroonselt allkirjastada, võtma kasutusele uue ja turvalisema SIM-kaardi ning taotlema uued mobiil-ID sertifikaadid.

«Kindlasti ei tasu vahetust jätta viimasele minutile, sest meie kogemus näitab, et hiliseid ärkajaid on palju ning reedel võib protsess võtta kauem aega,» ütles Aron.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles