Tartu maraton üllatab uute distantsidega

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Jooksumaraton 2016. aastal
Tartu Jooksumaraton 2016. aastal Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Mais aset leidval 35. Tartu jooksumaratonil on kõikidel spordihuvilistel võimalik joosta ka lühemal, viiekilomeetrisel distantsil. Lisaks uuendatakse septembrikuise rattamaratoni programmi.

Võistluste direktori Indrek Kelgu sõnul keeratakse sel aastal fookust rohkem noortele. «Viiekilomeetrisest jooksust on oodatud osa võtma kõik noored, kes vanuse tõttu ei kvalifitseeru enam lasteüritustele, kuid kellele kümme kilomeetrit on liiga pikk maa. Mõtlesime ka seenioridele ja teistele inimestele, kes ei soovi pikka distantsi läbida. Nii leidub igaühele midagi.»

Kelk lisas, et ka teistele võistlustele on lisandumas uusi distantse. «Septembris aset leidva rattamaratoni programmi lisandub uus, 21kilomeetrine distants, mis võiks olla jõukohane kõigile, kes ei soovi läbida pikemat vahemaad. Meil ongi praegu põhirõhk noortel, mistõttu on õhus võimalus, et ka linnamaratonile lisandub uus lühike distants.»

Tartu jooksumaratonile lisanduv viiekilomeetrine distants ei kuulu Tartu Maratoni Kuubiku sarja, seega punkte selle läbimise eest ei jagata. Küll aga kuulub sarja uus, 21kilomeetrine rattamaratoni vahemaa.

 35. Tartu jooksumaraton saab teoks 7. mail. Kavas on ka tavapärased 10 ja 23 kilomeetri pikkused jooksud ning kepikõnd. 23kilomeetrise jooksu start on Otepääl ja finiš Elvas. Kümne ja viie kilomeetri distants algab ja lõpeb Elvas. Kõigile distantsidele on oodatud ka kepikõndijad.

Jooksumaratonile eelnevad Tartus Tähtvere spordipargis 6. mail üritused lastele ja noortele, kus olenevalt vanusest on võimalik joosta 400 meetri kuni kahe kilomeetri pikkusel distantsil. Lastejooksud on kavas ka 7. mail Otepääl ja Elvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles