Kolme meest süüdistatakse mõrvade sooritamises kahes riigis

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistatavad Nikolai Lebedev (vasakul), Janis Roose ja Sergei Stepanov kohtuistungil.
Süüdistatavad Nikolai Lebedev (vasakul), Janis Roose ja Sergei Stepanov kohtuistungil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga kohtumajas algas eile kohtuprotsess kolme mehe üle, keda süüdistatakse mõrva toimepanemises nii Eestis kui Lätis.

Süüdistuse kohaselt tarvitasid viis meest eelmise aasta 7. juunil Valgas Kesk tänava korteris alkoholi, mille käigus tekkis osal nendest omavaheline sõnelus, mis lõppes 55aastase korteriomaniku peksmisega. Öösel osa seltskonnast lahkus, jättes läbipekstud korteriomaniku abita.

Kui 26aastane Sergei, 33aastane Janis ja 39aastane Sergei järgmisel päeval korterisse tagasi tulid, andis 44aastane Nikolai neile mõista, et kägistas korteriomaniku surnuks.

8. juunil kell 9.29 helistas kahest Sergeist noorem häirekeskusse ning teavitas Kesk tänava korteriomaniku surmast. Helistaja keeldus ennast tutvustamast.

«Sündmuskohal selgus, et tegemist on vägivaldse surmaga. Juba paar tundi hiljem tuvastasid Valga kriminaalpolitseinikud ka häirekeskusse helistaja. Selleks ajaks olid Sergei, Janis ja Nikolai sooritanud süüdistuse kohaselt juba järgmise mõrva, mis leidis aset Lätis,» kommenteeris kriminaalasja kohtueelset uurimist juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Nimelt otsustasid mehed süüdistuse kohaselt mõrva varjamise eesmärgil tappa tunnistaja 39aastase Sergei. Nad kutsusid ta Lätti alkoholi tarbima ja tapsid ta seal. «Samal päeval pidasid politseinikud kahes mõrvas kahtlustatavad kinni,» ütles ringkonnaprokurör Milvi Väin.

Kohus arutab kriminaalasja üldmenetluse korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles