Täna selgub Valgas Eesti parim minifirma

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ala põhikooli 7. klassi noormees, minifirma WoodBoard liige Kevin Köster (vasakul) ütles, et sai Tsentrist palju häid mõtteid ja soovitusi, kuidas oma tooteid pilkupüüdvamaks muuta.
Ala põhikooli 7. klassi noormees, minifirma WoodBoard liige Kevin Köster (vasakul) ütles, et sai Tsentrist palju häid mõtteid ja soovitusi, kuidas oma tooteid pilkupüüdvamaks muuta. Foto: Anneli Kattai

Täna õhtuks selgub, kes on Eesti parim minifirma 2017. Tiitli eest astub võistlustulle 11 minifirmat üle Eesti, sealhulgas neli Valgamaalt. Samas selgub ka Valgamaa noorte ettevõtluskonkursi võitja.

Valgamaalt osalevad vabariigi parima minifirma tiitlivõistlusel Hargla kooli minifirma LeWood, kelle mentoriks on Rasmus Onkel, Valga põhikooli minifirmad Unikad ja Piirilinna Pommid, mõlema juhendajaks Maria Sikk ja Ala põhikooli minifirma Woodboard, juhendaja Ülla Tamm.

Valgamaa arenguagentuuri projektijuhi Anneli Kattai sõnul käivitus 2016. aasta sügisel Valgamaa noorte ettevõtluskonkurss „Nupp nokib“, mille käigus loodi 18 mini- ja õpilasfirmat.  «Õpilased osalesid kolmel koolitusel, ühes töötoas, õppereisil Väimela puidu- ja mööblitootmise kompetentsikeskusesse Tsenter, müüsid oma tooteid Pärnu, Tartu ja Tallinna laadal ning tutvusid TTÜ innovatsioonikeskus Mektoryga. Nüüd oleme jõudnud nii kaugele, et valida välja tublimatest tublimad,» sõnas Kattai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles