Õpilased paigaldasid pesakaste

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. aprillil käisid Keeni põhikooli õpilased õpperetkel harvendusraie järgses metsas ja paigaldasid väikelindudele pesakaste.
4. aprillil käisid Keeni põhikooli õpilased õpperetkel harvendusraie järgses metsas ja paigaldasid väikelindudele pesakaste. Foto: Anti Rallmann

Teisipäeval käisid Keeni põhikooli õpilased õpperetkel Metsatervenduse OÜ kinnistutel harvendusraie järgses metsas ja paigaldasid väikelindudele pesakaste.

Pesakaste meisterdasid kooli 4.–6. klassi poisid tööõpetuse tunnis ja neid metsas paigale sättimas käisid 7. – 8. klassi õpilased õpetajatega.

Lindudele pesakastide paigaldamist juhendas Metsatervenduse OÜ metsaülem Anti Rallmann, kes tutvustas õpilastele ka metsa majandamise põhitõdesid ning metsakoosluse mitmekesisust.

«Metsas pesitsevad väikelinnud on metsa suured sõbrad, sest kannavad pesitsusajal oma poegade toitmiseks kokku suure hulga kahjureid,» selgitas Rallmann.

Õpperetke korraldas MTÜ Ühinenud Metsaomanikud koostöös Keeni põhikooliga ja seda toetas SA Erametsakeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles