Maaelu ei lähe paremaks ilma otsustava tegutsemiseta

, Vabaerakonna tegevjuht, Konguta vallavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn. 05.03.2015. Vabaerakonna juhatus kogunemine. Pildil Märt Meesak.  FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES
Tallinn. 05.03.2015. Vabaerakonna juhatus kogunemine. Pildil Märt Meesak. FOTO: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson leidis Postimehe veergudel, et majanduskasvu toob Eesti inimeste väärtustamine ja maa­elu põhiküsimus ei ole õlle hind, vaid miski muu. Mis täpselt, jäi ütlemata.

Minister kiidab, et maksusüsteemi muutmise tulemusena jääb suurele osale tööinimestest iga kuu 62 eurot rohkem kätte. Iseenesest on see ju oluline, sest madalapalgaliste osa on maal suurem kui linnades. See ei saa aga olla tõsiselt võetav majanduskasvu ja maaelu parandamise lahendus.

Ministri sõnul on tasuta ühistransport üle Eesti üks võluvits, mis aitab inimestel maale tagasi kolida. Paraku ei aita see maaelu ja -olu järjele. Pean järje all silmas muu Eesti taset, mitte suurele tõusule pööramist. Eesmärk peaks olema eelkõige maapiirkondade kui konkurentsivõimelise elukeskkonna taastamine, et valikus, kuhu minna elama, oleks lisaks suurlinnadele ka väikelinnad ja külad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles