Valga otsib ühistranspordiuuringu läbiviijat (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hargla Masinaühistu teenindab üht bussiliinidest, millega Valgast Taheva valda ja tagasi saab.
Hargla Masinaühistu teenindab üht bussiliinidest, millega Valgast Taheva valda ja tagasi saab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus kuulutas välja riigihanke ühistranspordiuuringu läbiviimiseks Valga piirkonnas.

Uuringu eesmärk on selgitada välja Valga linna ning Karula, Taheva, Tõlliste ja Õru valla ühinemisel tekkiva omavalitsuse vajadused koolitranspordile, sotsiaaltranspordile, keskuse ja tagamaa ühendamisele ning Valga linnasisesele ühistranspordile. Samuti peab uuring aitama leida parimad võimalused pakutavate teenuste ühildamiseks sõltuvalt eri piirkondade vajadustest, selgub hankedokumentidest.

Uuringu tulemusi kasutades peab olema ühinenud omavalitsuses võimalik luua ühistranspordisüsteem, mis kataks kõik vajadused ning aitaks tagada elanike ligipääsu avalikele teenustele.

Uuringu käigus on tarvis leida lahendused mitmetele olulistele probleemidele, nagu näiteks koolitransport ja lasteaiatransport, sotsiaaltransport ja muud ebaregulaarsed sõidud ning ühistransport teeninduskeskustesse ja ühinenud omavalitsuse keskusesse. Uuringu tulemuste rakendamisel peaks kõigi kohalike avalike teenuste kättesaadavus oluliselt paranema.

Pakkuja viimase kolme majandusaasta netokäive peab uuringute läbiviimise osas olema vähemalt 30 000 eurot.

Hankelepingu sõlmimise kriteerium on madalaim hind ja pakkumisi riigihankel osalemiseks ootab Valga linnavalitsus 10. aprillini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles