Paljud valisid koolituse asemel trahvi

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoroolis sõnumit toksides või lugedes on juhi pilk teelt eemal vähemalt viis sekundit. Kiirusel 90 km/h läbib sõiduk selle ajaga 125 meetrit, asulakiirusel 50 km/h ligi 70 meetrit. (Allikas: PPA/maanteeamet)
Autoroolis sõnumit toksides või lugedes on juhi pilk teelt eemal vähemalt viis sekundit. Kiirusel 90 km/h läbib sõiduk selle ajaga 125 meetrit, asulakiirusel 50 km/h ligi 70 meetrit. (Allikas: PPA/maanteeamet) Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi autoroolis telefoni näppimine ja kõnede tegemine on igal ajal lihtsaim viis endale vilkureid sappa saada, siis kolmapäeval oli see eriti kerge.

Maanteeameti ning politsei- ja piirivalveameti koostöös korraldatud mobiilivaba päeva eesmärk oli liiklejatele meelde tuletada, kui ohtlikud on autoroolis kõrvalised tegevused, eelkõige mobiiltelefoni kasutamine. Selleks hoidsid korrakaitsjad niinimetatud roolimobiilikutel tavalisest teravamat pilku peal ning maanteeamet viis läbi selleteemalisi kiirkoolitusi.

Kagu patrulltalituse välijuhi Taisto Paju sõnul tabasid nad Valga, Võru ja Põlva maakonnas reidi käigus kokku 16 juhti, kes telefoniga rääkisid. Neist üheksa otsustas trahvi kasuks ning ülejäänud seitse lähevad 20. aprillil Võru autokooli koolitusele. «Avastatud roolisrääkijad põhjendasid ise sõidu ajal kõrvaliste tegevustega tegelemist olulise kõne saabumisega,» märkis Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles