Piirkonnapolitseinike arv tõuseb märgatavalt

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkonnapolitseinike read täienevad tõenäoliselt nii praeguste politseikooli lõpetajate, asutusesiseste ametnike kui ka avaliku sektori inimeste seast. Fotol Paikuse politseikooli kadetid.
Piirkonnapolitseinike read täienevad tõenäoliselt nii praeguste politseikooli lõpetajate, asutusesiseste ametnike kui ka avaliku sektori inimeste seast. Fotol Paikuse politseikooli kadetid. Foto: Ardi Truija

Järgneva kolme aasta jooksul plaanib politsei- ja piirivalveamet suurendada piirkonnapolitseinike arvu 45 võrra ja seda peamiselt maapiirkondades. Valgamaal tähendab see kaht kohalikku korravalvurit praegusele kolmele lisaks.

«Üldine kuritegevus on endiselt langemas,» hajutas Lõuna prefekt Vallo Koppel esimese asjana inimeste võimalikke kahtlusi, nagu oleks muudatuste põhjus kurikaelte arvu tõus. «Piirkonnapolitseinike arvu suurendamise eesmärk on parem kontakt kogukonnaga, et olla tõhusam süütegude ennetamisel ja kaasata inimesed enda turvalisuse tagamisse.»

Prefekti hinnangul on piirkonnapolitseinikel olnud tähtis roll ka elanike usalduse tõstmisel Eesti politsei vastu. «See on praegugi oluline valdkond, mis vahepeal tagaplaanil olnud. Seni oleme edukalt arendanud väljakutsetele reageerimist, aga see on tagajärgedega tegelemine. Tuleb oluliselt rohkem panna rõhku ennetamisele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles