Galerii: Jänesed matkasid Otepääl

Paul Poderat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 8. aprillil toimus järjekordne „Väle jänes“, mis leidis aset juba 13. korda. Seekord olid väledad jänesed matkamas Otepää künklikul maastikul, kus nii mõnigi noor sai enda ronimisoskusi proovile panna.

Võistleja Erki Vessini sõnul oligi maastik kõige raskem katsumus selle võistlusraja juures. Kokku võttis nelja võitlusgrupi peale osa 32 võistkonda. Kohale olid tulnud ka välisvõistkonnad Tallinnast, Pärnumaalt, Tartumaalt ja Võrumaalt.

Võistlejatel tuli 4 tunni jooksul läbida võimalikult palju kontrollpunkte, mida oli kokku 20. Osades kontrollpunktides tuli võistkondadel sooritada ka erinevaid ülesandeid, milleks olid esmaabi andmine, teatevõistlus, ragulkaga laskmine, pantomiim ning liiklusseaduste ja looduse tundmine. Võistluse eesmärk oli kontrollida võistkondade võimekust neile antud ülesannetega ja testida võistlejate füüsilist vastupidavust ning põhilisi oskusi, samuti propageerida liikumist ja tutvustada kaitseliidu tegemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles