Otepää parasportlane tuli taas maailmameistriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Teearu ja treener Kalju Ojaste Otepää vallavalitsuses
Hans Teearu ja treener Kalju Ojaste Otepää vallavalitsuses Foto: Monika Otrokova

Otepää parasportlane Hans Teearu tuli 27. märtsist 1. aprillini Prantsusmaal Gourettes toimunud rahvusvahelisel intellektipuudega isikute spordiorganisatsiooni (INAS) maailma ja Euroopa meistrivõistlustel nii Euroopa kui maailmameistriks.

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu juhatuse liikme Mallika Koeli teatel saavutas Otepää Karupesa Teamis Kalju Ojaste käe all treeniv Hans 28. märtsil peetud suusatamise 10 km CL distantsil esikoha ja samuti 29. märtsil toimunud vabasprindis esikoha.

Koel selgitas, et võistlustel osales üle 120 talisportlase 12 riigist, võisteldi murdmaa- ja alpisuusatamises ning viidi läbi maailma kui Euroopa meistrivõistlused.

Otepää vallavalitsus otsustas premeerida maailmameistrit Hans Teearu 1300 euro ja treener Kalju Ojastet 700 euroga.

«Täname Hans Teearu ja tema treenerit Kalju Ojastet suurepäraste tulemuste eest,» ütles Otepää vallavanem Kalev Laul. «Tean, et nii häid tulemusi ei saa ilma perekonna toeta, seega täname ka Hansu lähedasi!»

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu ülesanne on ette valmistada parasportlasi suve- ja tali-paraolümpiamängudeks ning anda neile võimalusi osavõttu ala tiitlivõistlustest normide täitmiseks paraolümpia tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles